Matematik

Tangentensligning

10. september 2017 af brotherman - Niveau: B-niveau

Funktionen f er givet ved f(x)=(2*x-1)^4 Bestem UH en ligning for tangenten i punktet P(1,f(1)).
Jeg skriver

f(x)=(2*x-1)^4

f´(x)=8*(2*x-1)^3

f(1)=(2*1-1)^4=1

f´(1)=8*(2*1-1)^3=8

Tangentlinjens ligning: f´(1)*(x-1)+f(1)

=8*(x-1)+1

=8x-8+1

=8x-7

Hvorfor er dette ikke rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2017 af StoreNord

Hvorfor tror du ikke det er rigtigt?Tangentens ligning.png

Vedhæftet fil:Tangentens ligning.png

Svar #2
10. september 2017 af brotherman

Jeg takker


Skriv et svar til: Tangentensligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.