Matematik

finde x-værdi

11. september 2017 af uvdlo78 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En mand, som er 30år ældre end sin søn, vil om 8år blive 4 gange så gammel som sønnen. Hvor gammel er hver af dem? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2017 af mathon

                    Far          søn
   Nu            30+x          x
om 8 år       38 + x       x+8

                                             ligning: 
                                                           \small 38+x=4(x+8)

                                                           \small 38+x=4x+32

                                                           \small 6=3x

                                                           \small 2=x

                    Far          søn
   Nu             32             2


Skriv et svar til: finde x-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.