Matematik

Reducéring

11. september 2017 af munkknudsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal reducere en brøk, som ser således ud:

\frac{-2*x^3-6*x^2}{x+3}

Jeg skal gerne benytte mig af fakrorisering --> a(x+-r)(x+-r)

Jeg kan ikke lige se mig til rette.

Mellem regninger værdsættes ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2017 af alexandersvanholm

\frac{-2x^3-6x^2}{x+3}

Benyt eksponent reglen

\:a^{b+c}=a^ba^c

=-2x^2x-6x^2

=-2x^2\left(x+3\right)

=-\frac{2x^2\left(x+3\right)}{x+3}

=-2x^2


Svar #2
11. september 2017 af munkknudsen (Slettet)

,

#1

\frac{-2x^3-6x^2}{x+3}

Benyt eksponent reglen

\:a^{b+c}=a^ba^c

=-2x^2x-6x^2

=-2x^2\left(x+3\right)

=-\frac{2x^2\left(x+3\right)}{x+3}

=-2x^2


Vil du forklare ekponent reglen, som du bruger?

Jeg kan ikke huske den


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. september 2017 af alexandersvanholm

#2

Se på følgende. Eksponent reglen i denne sammenhæng:

a^{b+c}=a^ba^c

x^3=x^2x

=-2x^2x-6x^2

=-2x^2\left(x+3\right)


Skriv et svar til: Reducéring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.