Matematik

Tværsnitareal

11. september 2017 af mart2509 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Meget simpel spørgesmål, men kan squ ikke komme på hvordan dette skal gøres.
skal i excel finde og udregne Tværsnitsareal af cylinder ved hjælp at formel i excel uden lomme regner. og må kun bruge excel til at udregne.

eneste jeg har og gå med er indre diameter som hedder 92mm som jeg skal finde tværsnitarealet af i m²

hvordan vil i lave formlen i excel så den  udregner den og samtidig omregner det til m²
Ved det udregnes pi*r²  men hvordan når lyder formlen når man så skal udregne det fra Diameter og samtidig få det i m²

og som sagt må det kun udregnes i excel.
det er garantere mega nemt, men er bare helt blank lige nu

håber det er til at finde ud af hvad jeg har skrevet og det ikke lyder uforstående


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2017 af mathon

          Formel
                             \small A_{tv\! \ae rsnit}=\tfrac{\pi }{4}\cdot d^{\, 2}


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2017 af Eksperimentalfysikeren

Du kan nemmest gøre det i to trin: 1: A1 = d (i mm) og B1 = d (i m), 2: I C1 indtaster du formlen fra #1 (π=pi()).


Skriv et svar til: Tværsnitareal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.