Matematik

Geometric Interpretation of a Complex Number

12. september 2017 af anonym000 - Niveau: Universitet/Videregående

i min bog står der:

" We have defined a complex number z = (x, y) = x+yi to be an ordered pair of real numbers (x, y) ∈ R × R, so it is natural to let a complex number z =x+yi correspond to a point M(x, y) in the plane R×R.

For a formal introduction, let us consider P to be the set of points of a given plane Π equipped with a coordinate system xOy. Consider the bijective function φ:C→P, φ(z)=M(x, y). "

det jeg har markeret m. grønt forstår jeg ikke. jeg ved ikke hvad en bohective fucntion er og jeg ved hellere ikke hvad notationen φ:C→P, φ(z)=M(x, y) betyder. nogen som kan hjælp?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2017 af Anders521

Hejsa,

en bijektiv funktion betyder blot at funktionen er både injektiv og surjektiv. Mht. notationen 

φ:C→P, φ(z)=M(x, y) 

så tager din funktion φ et kompleks tal z fra mængden C og afbilder tallet ind mængden P, så du får funktionsværdien φ(z) som er et punkt på dit koordinatsystem  xOy, hvilket der skrives φ(z)=M(x, y). 


Skriv et svar til: Geometric Interpretation of a Complex Number

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.