Matematik

hjælp til lommeregner TI-89 Titanium

12. september 2017 af sandrai - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder med en opgave, hvor jeg vil løse den med 2 ligninger med 2 ubekendte. 

meeeen, det vil den ikke lade mig gøre? 

nogen der kan fortælle hvorfor og måske hjælpe med at få den til det? 

ligningerne hedder

y= 3/4x + 2  og 3x-7y= - 23

på forhånd tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2017 af Anders521

Hejsa,

du kunne løse opgaven i hånden: her kan du bruge substitutionsmetoden således at du kun har én variabel at gøre med. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2017 af PeterValberg

solve(y=(3/4)*x+2 and 3*x-7*y=-23,x,y)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2017 af mathon

  

     \small \small sol\! ve(y=(3/4)x+2\; and \; 3x-7y=-23,\{x,y\})

syntaksen findes under:
             \small \small custom \underset{var}{F_1}
                                    \small F3\! :
                                         \small 4\! :   \small sol\! ve(\; \; \; and\; \; \; ,\{x,y\})

hvor ligningerne indsættes før og efter \small and.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2017 af mathon

#2
         er TInspire-syntaks.


Svar #5
12. september 2017 af sandrai

Har prøvet at sætte det ind som i her skrevet men får dette på lommeregneren? 

Vedhæftet fil:IMG_1109[944].JPG

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2017 af mathon

Der er forskel på fortegn og regnetegn:

              \small -23   tastes (-)23         hvor  (-)tasten sidder nederst til højre.

slet - og erstat med (-) og tast <ENTER>.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2017 af PeterValberg

#4 Ja, det er korrekt, - jeg glemte lige "Tuborg-klammerne" {x,y}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
12. september 2017 af sandrai

den skriver stadig det samme ? 


Svar #9
12. september 2017 af sandrai

Nu har jeg prøvet med Wordmat 

og den skriver at x= 4 og y=5 

kan det så godt passe :-) 

og kan man så kalde skæringspunktet for disse to linjer (4,5)


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. september 2017 af mathon

     Det var kun tegnet foran 23, der skulle ændres!   

               Skæringspunkt:
                                            \small S(4,5).             


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. september 2017 af mathon

Du burde prøve igen. Det er synd, hvis "frustrationen" fremover vil afholde dig fra at benytte
et ellers fremragende værktøj.


Svar #12
12. september 2017 af sandrai

har også prøvet kun at skifte fortegn på 23 men ved ikke hvad jeg ellers gør galt for jeg for ikke noget resultat? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. september 2017 af mathon

Du mangler et komma efter -23


             \small \small custom \underset{var}{F_1}
                                    \small F3\! :
                                         \small 4\! :   \small \small sol\! ve(\; \; \; and\; \; \; {\color{Red} ,}\{x,y\})


Svar #14
12. september 2017 af sandrai

Det giver mig stadig ingenting. 

vil du måske vise hvordan du skriver den op? 

det kan være jeg kan finde fejlen denne vej? 


Skriv et svar til: hjælp til lommeregner TI-89 Titanium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.