Kemi

Redoxreaktioner

14. september 2017 af Kristensenalex - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen,

jeg sidder og er ved at lave kemilektier indenfor redoxreaktioner, men der er nogle enkelte huller jeg ikke kan få til at passe så jeg håber I vil hjælpe.

Tildel alle atomer oxidationstal i følgende ioner:

1.) SO42-

2). PO43-

3). CIO3-

4). NH4+


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2017 af mathon

                     \small \small \overset{+6}{S}{\! O_4}^{2-}

       \small x+4\cdot (-2)=-2

       \small x=-2+8=+6


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2017 af pinklife (Slettet)

OT_S + OT_O = -2

Vi ved at oxidationstallet for O er -2

Derfor:

OT_S + (4*(-2)=-2

OT_S - 8 =-2

OT_S = -2+8

OT_S = 6

Oxidationstallet for svovl skal derfor været +6.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2017 af mathon

2)
              \small \overset{+5}{P}{O_4}^{3-}


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2017 af mathon

3)
              \small \small \overset{+5}{Cl}{O_3}^{-}


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2017 af mathon

4)
              \small \small \small \overset{-3}{N}{H_4}^{+}


Skriv et svar til: Redoxreaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.