Matematik

ligning for linjen via parameterfremstilling

14. september 2017 af sandrai - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder og skal lave en ligning for linjen, som har parameterfremstillingen 

x/y = 3/ -5 +t 2/7 

men er lidt i tvivl om jeg gør dette rigtig jeg sætter talenene ind i linjens ligning 

7(x-3)+2(y-(-5))=0

7x-21+2y- (-10)=0

7x+2y - 31 = 0 ???????


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2017 af peter lind

Det er aldeles uklart hvad du mener. Kan vi ikke få en ordentlig opgavebeskrivelse


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2017 af mathon

            \small \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 3\\-5 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 2\\7 \end{pmatrix}

         \small I\! \! :      \small x-3=2t                I: multipliceres med 7 og benævnes III
       \small II\! \! :      \small y+5=7t                II: multipliceres med -2 og benævnes IV

     \small III\! \! :      \small 7x-21=14t
      \small IV\! \! :      \small -2y-10=-14t    III og IV addères

                  \small 7x-2y-31=0


Svar #3
14. september 2017 af sandrai

dette er opgaven

Vedhæftet fil:IMG_1124[990].JPG

Svar #4
14. september 2017 af sandrai

er det så rigtig det jeg har gjort? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2017 af mathon

Dit facit er forkert.


Svar #6
14. september 2017 af sandrai

hvad er det jeg gør forkert så? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2017 af mathon

7x+2y - 31 = 0   skal være     \small 7x-2y-31=0

så du er flot på vej og næsten i mål :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. september 2017 af fosfor (Slettet)

Da 2,7 er retningsvektor så er 7,-2 normalvektor

7(x-3)-2(y-(-5))=0

7x-21-2y+(-10)=0

7x-2y - 31 = 0


Skriv et svar til: ligning for linjen via parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.