Matematik

Trigonometri - Ej hvor hyggeee

14. september 2017 af Roxanna - Niveau: B-niveau

Hej alle. 

Jeg sidder med følgende opgave (se vedhæftet fil) 

Jeg har renget Vinkel A = 14.6 

Men jeg har absolut ingen idé hvordan jeg løser del b. 


Svar #1
14. september 2017 af Roxanna

Her er filen. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2017 af fosfor (Slettet)

½*sin(A)*b*c =
½*sin(A)*|AC|*|AB| =
½*sin(A) * 3x/4 * x = 13

Andengradsligning, med en ubekendt x, da du har fundet A. Ekskluder de løsninger til ligningen hvor x≤0 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2017 af mathon


Svar #4
14. september 2017 af Roxanna

Okay, så jeg skal løse andengradsligningen? 

Hvordan kommer jeg af med 1/2*sin(A) så? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2017 af mathon

a)
          \small A=\cos^{-1}\left ( \frac{x^2+\left ( \tfrac{3x}{4} \right )^2-\left ( \tfrac{x}{3} \right )^2}{2\cdot x\cdot \tfrac{3x}{4}} \right )

          \small A=\cos^{-1}\left ( \frac{209}{216} \right)=14{.}63^\circ

         


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2017 af fosfor (Slettet)

Du kender da A

½*sin(A) * 3x/4 * x = 13
½*sin(A) * 3/4 * x2 - 13 = 0
0.094526x2 - 13 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2017 af mathon

               ½*sin(A) * 3x/4 * x = 13

               \small 0{.}094694x^2=13

               \small x=\sqrt{\frac{13}{0{.}094694}}      da x regnes positiv.


Svar #8
15. september 2017 af Roxanna

Super, tak :)


Skriv et svar til: Trigonometri - Ej hvor hyggeee

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.