Matematik

Eksamensopgave

15. september 2017 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hej hvordan vil I løse opgave b)
Vedhæftet fil: IMG_5433.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2017 af mathon

                     \small \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=\frac{3x^2y-2x}{x^3+2y}


Svar #2
15. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Hvilken % vis ændring for y cirka fra værdien 2 når vokser med 3% fra 1 til 1,03. Hvad bliver y ca? Det kan jeg ikke finde ud af

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2017 af peter lind

for (x, y) =  (1, 2) er dy/dx = (6-2)/(1+4) = 4/5 = 0,8. Så tilnærm med Δy/Δx ≈ 0.8


Svar #4
15. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Hvordan er du kom frem til (6-2) og (1+4) hvor kommer tallene fra

Svar #5
15. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Har fundet ud af det

Svar #6
15. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Hvordan vil I differentiere funktionen som jeg har vedlagt billedet af?
Vedhæftet fil:IMG_5436.PNG

Svar #7
15. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Skal man bruge produkt regel

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. september 2017 af Anders521

Hejsa,

leddet (x3-6)-1 er en sammensat funktion, så produktreglen er ikke en go' ide.


Svar #9
15. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Skal man bruge kæderegel?

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. september 2017 af Anders521

Ja. 


Svar #11
15. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Altså jeg kommer frem til:

3*x^2-1/(x^3-6)^2*3*x^2

Brugbart svar (0)

Svar #12
15. september 2017 af Anders521

Det er næsten rigtigt: svaret er 3x2-(x3-6)-2*3x2. Ka' du se forskellen? Jeg gætter på det er en sjuskefejl.


Svar #13
15. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Skal der stå -2 opløftet i stedet for 2

Brugbart svar (0)

Svar #14
15. september 2017 af Anders521

Ja, men ved du hvorfor?


Svar #15
15. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Nej

Brugbart svar (0)

Svar #16
15. september 2017 af Anders521

Bemærk at den generelle form  for (x3-6)-1 er a-1. Hvad får du når  a-1 differentieres?


Svar #17
15. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Ja nu forstår jeg det

Svar #18
15. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Hvis man skulle differentiere den en gang til skal man bruge kædereglen igen?

Brugbart svar (0)

Svar #19
15. september 2017 af Anders521

#18 Hvis man skulle differentiere den en gang til skal man bruge kædereglen igen?

Lad os se på det allerede differentieret led 3x2(x3-6)-2 der nu er omskrevet en smule. Hvis du vil dfferentiere endnu engang skal du nu bruge kædereglen ... og produktreglen. Den sidstnævnte regel skal du bruge da du har et produkt af to led, 3x2 og (x3-6)-2.


Svar #20
15. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Vil du ikke vise mig hvordan jeg skal gør?

Forrige 1 2 Næste

Der er 35 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.