Matematik

lufttryk

16. september 2017 af Shahdalban15 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej 

på opgavesættets er et højtryksområde H og er et lavtryksområde L afmærket med kryds. 

tallene angiver lufttrykkene målt i hektopascal (hPa).

vis at afstanden mellem H og L er 2000km i virkeligheden?

jeg har bror for hjælp


Svar #1
16. september 2017 af Shahdalban15 (Slettet)

figuren 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2017 af StoreNord

Mål kortets målestok. På min skærm er den 6,7 cm. Brug så nedenstående formel.

                        Maalestok:\; \; \; \; MS = \frac{model}{virkelighed}

                       Maalestok:\; \; \; \; MS = \frac{6,7cm}{400\cdot 1000\cdot100\; cm}=1.765\cdot10^{-6}=\frac{1}{5970149}

Mål så på kortet afstanden fra H til L.  (Jeg måler 32 cm ).   Indsæt den i formelen.

                    Maalestok:\; \; \; \; \frac{1}{5970149} = \frac{32cm}{Virkelig \; afstand}

Beregn så den virkelige afstand (centimeter).                :)


Svar #3
16. september 2017 af Shahdalban15 (Slettet)

#2

jeg forstået den ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2017 af StoreNord

Det kan du sagtens sige!                Men har du ikke lært om målestoks-forhold?

Der skal være samme måle-enhed over og under brøk-stregen.


Svar #5
16. september 2017 af Shahdalban15 (Slettet)

#4

okay tak


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september 2017 af StoreNord

Du må ikke sige tak, hvis du ikke har forstået det.           :)

Det var heller ikke nemt for mig; men jeg blev ved, og det lykkedes.


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. september 2017 af SuneChr

Bjælken nederst på kortet modsvarer 400 km
Bjælken kan dermed ligge 5 gange langs linjen fra L til H.


Skriv et svar til: lufttryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.