Matematik

Trigonometri

17. september 2017 af Random93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Matematik-glade mennesker!

Jeg har brug for hjælp til en lille opgave - har regnet på den, men føler ikke at mit resultat er korrekt.

Vedhæftet finder i trekanten

Opgaveformuleringen lyder:

1. bestem længden af side a

2. Tegn skitse af en trekant ABC med højden hc og bestem længden 

Tak på forhånd

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2017 af fosfor (Slettet)

Hvad har du gjort


Svar #2
17. september 2017 af Random93 (Slettet)

Jeg har brug sinusrelationen:

a=18*((sin(20))/(sin(57))) ? a=7.34062

men er det ikke c der skal give 7.3

og siden a skal give 17.9?

kan du ikke please hjælpe mig!

 

Brugbart svar (1)

Svar #3
17. september 2017 af StoreNord

Vinkel B = 180-20-57 = 103

\frac{sin57}{a}=\frac{sin103}{18}


Svar #4
17. september 2017 af Random93 (Slettet)

Vil det så sige at siden a giver 18,4?

 

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2017 af StoreNord

Jeg får 15,49


Svar #6
17. september 2017 af Random93 (Slettet)

nu er jeg med! nu får jeg den også til 15,49

mange tak Storenord!

 

Svar #7
17. september 2017 af Random93 (Slettet)

Men hva så med opgave 2

 

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. september 2017 af StoreNord

Find c på samme måde.

Derefter:       find  h  i den lille trekant.      (alm sinus-formel)


Svar #9
17. september 2017 af Random93 (Slettet)

nå ja

tak!

men giver c= 6.31?

 

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. september 2017 af StoreNord

Ja.

Trigonometri.png

Vedhæftet fil:Trigonometri.png

Svar #11
17. september 2017 af Random93 (Slettet)

Men du har byttet om på C og B

Der skal stå hc-
Vinkel C er 20 og vinkel B er 103 grader

Dvs at hc giver 12.3

Brugbart svar (0)

Svar #12
17. september 2017 af StoreNord

Jeg indrømmer, at jeg har benævnt B og C omvendt. Men jeg har rettet det på min nye tegning.

Men jeg har beregnet dèn højder der er rød. Måske er der fejl i opgaven?

Den højde du har fundet skulle være 15.1.

Trigonometri.png

Vedhæftet fil:Trigonometri.png

Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.