Matematik

5/2x=7/9

17. september 2017 af Jose558588 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey, jeg er lige startet i 1.g og har self. fået mat. lektier for. der er en opgave jeg er nået til jeg dsv. ikke ved hvordan man regner ud...

5/2x=7/9

Hvis en kunne komme med en forklaring kunne det være lækkert.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2017 af mathon

                                \small \frac{5}{2x}=\frac{7}{9}\; \; \; \; \; x\neq0

Gang over kors:

                                \small \small 45=14x

                                \small \frac{45}{14}=x

                                \small x=3\tfrac{3}{14}


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2017 af Mathias7878

#0 

Jeg regner med, at du skal løse ligningen mht. til x?

\frac{5}{2x} = \frac{7}{9} benyt her brøkreglen, der siger, at:

\frac{a}{b}=\frac{c}{d} <=> a*d = b*c

dvs:

5*9 = 2x*7 reducer

45 = 14x divider med 14 på begge sider for at isolere x

x = \frac{45}{14}

- - -

 

 


Skriv et svar til: 5/2x=7/9

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.