Matematik

Numerisk ulighed

17. september 2017 af theflyinghawks (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan løser jeg følgende ulighed 

I5xI/x+1>3?

Er kommet frem til at x<-3/8 og x>3/2

men facitlisten siger x>3/2 V <-1<x<-3/8

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2017 af fosfor (Slettet)

Facitlisten er forkert, ved mindre der skulle stå
I5xI / (x+1) > 3
i stedet for
I5xI / x + 1 > 3
som giver noget helt andet...


Svar #2
17. september 2017 af theflyinghawks (Slettet)

hov min fejl der står |5x|/(x+1)>3


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2017 af fosfor (Slettet)

Hvis x=-1 så er der nul-division, og hvis x<-1, så bliver uligheden til

|5x| / (x+1) > 3
positiv / negativ > positiv
negativ > positiv

som ikke stemmer. Alle løsninger opfylder derfor x>-1.

Da x>-1 , så er (x+1) positiv og kan ganges over:

|5x| / (x+1) > 3
|5x| > 3x+3

Som må opdeles i to cases (x<0) og (x≥0). I det første case gælder |5x| = -5x og i det andet gælder |5x| = 5x


Svar #4
18. september 2017 af theflyinghawks (Slettet)

hvordan løses ¨(IxI+1)(x+2)>0 så?

kan ikke helt forstå det


Skriv et svar til: Numerisk ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.