Matematik

opskriv et eks. på en regneforskrift der beskriver grafen f og g

17. september 2017 af gymlife1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har siddet med denne her opgave i lang tid nu og fatter stadig hat. 

- nogle som kan hjælpe?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2017 af Anders521

Hejsa,

du har sikkert forstået at begge grafer er rette linjer, hvilket betyder at regneforskriften for f og g vil være af formen f(x)=ax+b, hvor du så skal bestemme a og b. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2017 af StoreNord

Mon ikke f er               -x+5         hvis B er 5

og så er g vel               -3/5 x +3         hvis A er 3


Svar #3
17. september 2017 af gymlife1 (Slettet)

hvordan ville I sætte en regneforskrift op for f og g? 

og hvad skal man gøre for at løse ligningen f(x)=g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2017 af StoreNord

Jeg skønner, at B ligger lige så langt over 0 som C ligger til højre for 0. B er altså 5. Så er hældningen a=-1. Begyndelses-værdien b er 5. Funktionen f er altså:      f(x) = -1x+5

Ligeledes skønner jeg at A ligger i y=3. Så er hældningen   a = -3/5.  Begyndelses-værdien b = A = 3. Funktionen f er altså:     g(x) = -3/5 x+3

Skæringspunktet er hvor funktionsværdierne er lige store. Altså hvor   -1x+5   = -3/5 x+3.

-1x+5   = -3/5 x+3   <=>


Skriv et svar til: opskriv et eks. på en regneforskrift der beskriver grafen f og g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.