Matematik

uligheder

18. september 2017 af matguy (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har spg. til hvordan følgende uligheder med skal løses:
 

(1) |5x|/x+1 > 3

(2) (|x| +1)(x+2) >0

(3) 1/|x| + 1/x >2


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2017 af peter lind

1) |5x|x er +1 for x > 0 og -1 for x < 0

2) <=> x+2>0

3) x<0    1/|x| + 1/x = 0    x=0 ikke defineret   x>0   1/|x| +1/x = 2/x


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2017 af fosfor (Slettet)


Svar #3
19. september 2017 af matguy (Slettet)

Hej peter, kan du hjælpe med udregningerne?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2017 af fosfor (Slettet)

(2) Første faktor er positiv for alle x, og kan derfor ganges over uden at ændre ulighedstegnet:
(x+2) >0
x > -2


Skriv et svar til: uligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.