Matematik

Lineær funktion

19. september 2017 af Haaaaaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hos kalos køreskole man må få en startpakke med teori, manøvrebane og køreteknisk kursus for 3400 kroner.Man skal ifølge loven yderligere have mindst 16 almindelige køretimer. En køretime koster hos køreskole 450kr.


1-opskriv en forskrift for den funktion , der beskriver sammenhængen mellem antallet at køretimer og kørekortets pris. Husk også at skrive , hvad x og og f(x) angiver.

2- Hvad skal man betale for kørekortet, hvis man har brug for 19 køretider??
3-Hvad skal man betale for kørekortet, hvis man har brug for de 16 lovpligtige køretimer ????
4-Hvor mange køretimer kan man få, hvis man har sparet 12500 kroner.op til kørekortet???

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2017 af mathon

betaling af kørekort hos Ka(r)lo
består af
                            betaling af antal køretimer  +  prisen for startpakken


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2017 af mathon

sæt antal køretimer til x og prisen til y kr.

du har så:
                        pris = antal timer · pris pr time + prisen for startpakken

                        \small y=x\cdot 450+3400
sædvanligvis
skrevet:
                        \small y= 450x+3400


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.