Kemi

Opløselighed af pivalinsyre

22. september 2017 af Vovse112 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med opgave b?? Skal aflevere i aften.

Hvis det er, så ville en god forklaring til fremgangsmåden også være meget værdsat!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2017 af Heptan

b) At beregne opløseligheden vil sige at beregne koncentrationen i denne sammenhæng, da opløsningen er mættet. Pivalinsyre er en monovalent syre, så den reagerer med den stærke base i forholdet 1:1. Aflæs volumen af NaOH i ækvivalenspunktet og beregn stofmængden af NaOH med n = cV. Da forholdet er 1:1 er n(pivalinsyre) = n(NaOH). Beregn stofmængdekoncentrationen med c = n/V hvor V = 10,0 mL. Omregn til g/100 mL.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2017 af mathon

              \small \small M(C_5H_{10}O_2)=SU\! M\left ( \{5,10,2\}\cdot \{12{.}011,1{.}008,15{.}999\} \right )\tfrac{g}{mol}=102{.}133\; \tfrac{g}{mol}         

Titerligning:
                                 \small \overset{mol\; pivalinsyre}{\overbrace{\left ( 0{.}010\; L \right )\cdot c_s}}=\overset{mol\; NaOH}{\overbrace{\left ( 0{.}0245 \; L\right )\cdot \left ( 0{.}1\; M \right )}}

                                  \small c_s=\frac{0{.}0245}{0{.}010}\cdot \left ( 0{.}1\; M \right )=0{.}245\; M

Pivalinsyremmasse:
                                   \small \small m_{pivalinsyre}=\left ( 0{.}010\; L \right )\cdot \left ( 0{.}245\; \tfrac{mol}{L} \right )\cdot \left (102{.}133\; \tfrac{g}{L} \right )=0{.}2502\; g

i 10,0 mL.
Opløseligheden af pivalinsyre:
                                                       \small 2{.}502\; \tfrac{g}{100\; mL}
                                                    
 


Skriv et svar til: Opløselighed af pivalinsyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.