Matematik

ligning

23. september 2017 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hvordan vil I løse denne her ligning:

3*x^2*In(x)+x^3*1/x=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2017 af peter lind

Divider x op i x3

Sæt x2 ud foran en parantes

brug 0 reglen


Svar #2
23. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

man kan ikke bruge diskriminaten her?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2017 af mathon

          \small \small 3x^2\cdot \ln(x)+x^3\cdot x^{-1}=3x^2\cdot \ln(x)+x^2=x^2(\ln(x)+1)=0\; \; \; \; \; x>0


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2017 af fosfor (Slettet)

#2 det er ikke en andengradsligning


Svar #5
23. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

man kan godt sige:

(3*x^2)*(In(x)+x^2)=0

hvor 3*x^2=0 eller In(x)+x^2=0

så siger x=0 og x^2=In(x) så tager jeg kvadrod x= +- kvadradrod af In(x)


Svar #6
23. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

eller siger jeg x^2=0 og In(x)+1=0

hvordan vi I løse In(x)+1=0?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2017 af peter lind

Hvis du sætter x2 ud foran en parantes gælder x2(3ln(x) + 1) = 0. x kan ikke være 0 så 3*ln(x) +1 = 0


Svar #8
23. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

og hvordan vil man løse 3*In(x)+1=0 altså hvordan isolere man x er her?


Svar #9
23. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

hvordan finder man globalt maksimum og mimimum?


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. september 2017 af peter lind

#8

Flyt 1 over på den anden side af lighedstegnet og divider på begge sider med 3

#9   Find f'(x) og sæt den lig 0. Løsningerne er mulige global maksimum og minimum


Svar #11
23. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Men hvordan kan jeg se om det er lokalt minimum eller lokalt maksimum

Brugbart svar (0)

Svar #12
23. september 2017 af Anders521

Hejsa,

#11 Men hvordan kan jeg se om det er lokalt minimum eller lokalt maksimum

dette kan du gøre ved at bestemme monitoniforholdet for din funktion.


Svar #13
23. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Ja mener hvordan kan jeg se om der er tale om global minimum eller lokal mimium?

Brugbart svar (0)

Svar #14
23. september 2017 af Anders521

...Hvad er definitionen på begge minima?


Svar #15
23. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Er de er negativ

Brugbart svar (0)

Svar #16
23. september 2017 af Anders521

Nej, 

...prøv at se eksempel 4 i følgende link

https://plusa1stx.systime.dk/index.php?id=935#c4213


Svar #17
23. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

ja mimium hvor man har den mindste værdi.


Svar #18
23. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

så jeg siger 3*In(x)=-1

x=-1/3

er det sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #19
23. september 2017 af Anders521

#18

så jeg siger 3*In(x)=-1

x=-1/3

er det sådan?

Jeg forstår ikke hvordan du når frem til x=1/3. Hvis du vil løse ligningen 3*ln(x)=-1 skal du først gange med (1/3) på begge sider og dernæst tage den inverse funktion til ln(x).


Svar #20
23. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Kan du ikke vise mig hvordan man gør det?

Forrige 1 2 Næste

Der er 34 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.