Kemi

Beregning af n

23. september 2017 af benjaminamos (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal beregne n af:

m((NH_4)_2 CO_3) = 5,3·10-5 g

Jeg ved at M er 96.086 g/mol.

Jeg ved at m/M = n.

Dog ved jeg ikke hvad m er, når det bliver skrevet på den måd. Jeg håber nogle kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2017 af Stine2016 (Slettet)

Vil du finde n eller m?

For hvis du vil vide, hvad m er, så er det den værdi, du får oplsyt, som er 5,3·10^-5 g


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2017 af janhaa

M = m/n 

n = m/M = 5,52*10^-7 mol


Svar #3
23. september 2017 af benjaminamos (Slettet)

Jeg forstår bare ikke selve ligningen. altså hvad jeg skal skrive i min lommeregner


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2017 af ElMalek (Slettet)

Det er en meget simpel ligning, hvori du har isoleret stofmængden, altså n, nu indsætter du bare de fundne/kendte værdier for massen samt molarmassen. Med andre ord:

n = \frac{m}{M} = {\color{Red} \frac{5.3*10^{-5}g}{96.086\frac{g}{mol}}}=5.5158*10^{-7} mol

Leddet markeret med rød skal du indtaste i din lommeregner. 


Svar #5
23. september 2017 af benjaminamos (Slettet)

Vil det så sige at når man vil finde m i dette eksempel:

357.475 g/mol  * 9.73*10^-3 mol = 9.008 g?


Svar #6
24. september 2017 af benjaminamos (Slettet)

kan man sige at 0,000000551589201 også er et svar til m((NH_4)_2 CO_3) = 5,3·10-5 g hvor M er 

96.086 g/mol?


Skriv et svar til: Beregning af n

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.