Matematik

Hjælp differentialligninger

24. september 2017 af denklogemig (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hjælp ! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2017 af fosfor (Slettet)

Udregn f'(x) og sæt så f(x) og f'(x) ind i differentialligningen


Svar #2
24. september 2017 af denklogemig (Slettet)

Har prøvet


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2017 af fosfor (Slettet)

du mangler parentes
 ...  = x(f(x)) ....
i sidste linje


Svar #4
24. september 2017 af denklogemig (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2017 af mathon

Hvis
                 \small \small y=f(x)=2e^{\frac{1}{2}x^2}-1\Leftrightarrow y+1=2e^{\frac{1}{2}x^2}
er:
                 \small \small \small y{\, }'=2e^{\frac{1}{2}x^2}\cdot x=x\cdot 2e^{\frac{1}{2}x^2}=x\cdot \left ( y+1 \right )=x\cdot f(x)+x
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2017 af fosfor (Slettet)

Vedhæftet fil:fig.png

Svar #7
24. september 2017 af denklogemig (Slettet)

Kan du prøve at forklare det på en anden måde?


Svar #8
24. september 2017 af denklogemig (Slettet)

Har fundet ud af det. Tak! 


Svar #9
24. september 2017 af denklogemig (Slettet)

Kan nogen hjælpe med denne? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. september 2017 af fosfor (Slettet)

start med at bruge
ab-c = ab /  ac


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. september 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. september 2017 af mathon

Hvis 
            \small f(x)=y=\ln\left ( e^x+e-1 \right )\Leftrightarrow e^y=\mathbf{\color{Red} e^x+e-1}

er
            \small y{\, }'=\frac{1}{e^x+e-1}\cdot e^x=\frac{e^x}{\mathbf{\color{Red} e^y}}=e^{x-y}


Skriv et svar til: Hjælp differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.