Kemi

Stofmængde hjælp

26. september 2017 af benjaminamos (Slettet) - Niveau: C-niveau

Goddag

salpetersyre og natriumhydroxid reagerer efter dette reaktionsskema: HNO_3 + NaOH bliver til NaNO_3 0 H_2O.

25,00 mL salpetersyre tiltreres til ækvivalenspunktet med 18,9 mL tiltratoren, NaOH-opløsningen, som har koncentrationen c(NaOH) = 0,248.

Opgaven lyder: Beregn stofmængden af titratoren, natriumhydroxid. og beregn stofmængdekoncentrationen af saltpetersyre

Vil det sige at, der er 0,248 mol NaOH på liter titrator som vil sige at man skal gange 0,248 med 40, fordi at der er 25 mL?

og hvordan beregner man stofmængden af saltpetersyren?

tusind tak på forhånd har virkelig brugt lang tid på at prøve at læse denne opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2017 af mathon

titerligning:
                          \small \small n_{HNO_3}=n_{NaOH}

                          \small \small \left ( 0{.}025\;L \right )\cdot c_s=\left ( 0{.}0189\;L \right )\cdot \left ( 0{.}248\;M \right )=0{.}004469\;mol

                           \small c_s= \frac{0{.}0189}{0{.}025} \cdot \left ( 0{.}248\;M \right )=0{.}187\;M

                           \small \small n_{HNO_3}=n_{NaOH}=0{.}004469\;mol


Skriv et svar til: Stofmængde hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.