Matematik

Hjæææælp!

26. september 2017 af BSth10 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg har brug for hjælp med den her opgave. Jeg ved ik om jeg skal bruge tangens cosinus eller sinus!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2017 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2017 af swpply (Slettet)

1)   Du er givet længden af kateten a = 17 cm og vinkelerne A = 52° og C = 90°.

2)   Eftersom trekanten ABC er retvinklet, gælder der at

                                   \begin{align*} \tan(A) &= \frac{\text{modstaeende katete}}{\text{hostliggende katete}} \\ &= \frac{a}{b} \end{align*},

       hvorfor

                                               \begin{align*} b &= \frac{a}{\tan(A)} \end{align*}.

3)   Igen, da trekanten ABC er retvniklet gælder der ligeledes

                                   \begin{align*} \sin(A) &= \frac{\text{modstaeende katete}}{\text{hypotenusen}} \\ &= \frac{a}{c} \end{align*},

       hvorfor

                                              \begin{align*} c = \frac{a}{\sin(A)} \end{align*}.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2017 af swpply (Slettet)

NB. husk at vinklerne er angivet i grader og ikke radianer !!


Skriv et svar til: Hjæææælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.