Kemi

Idealgasligningen

27. september 2017 af MajaBærentzen (Slettet) - Niveau: C-niveau
Nogen der kan forklare mig hvordan jeg gør med opgave 3? Har vedhæftet et billede af opgaven.
Kan slet ikke hvordan jeg sætter det sammen med idealgasligningen.
Vedhæftet fil: IMG_20170926_162312.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2017 af mathon

                                        NH4HCO3    →   NH3   +   CO2   +   H2
ækvivalentmængder:          1 mol             1 mol      1 mol      1 mol
aktuelle stofmængder for de tre produkter
er:
                  \small n=\frac{67{.}9\;g}{79{.}055\;\tfrac {g}{mol}}=0{.}86\; mol
                                          
hvoraf
                 \small \small V_{NH_3}=V_{CO_2}=V_{H_2O}=\frac{(0{.}86\; mol)\cdot \left(0{.}083145\;\tfrac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ((273{.}15+20)\;K \right )}{1\;bar}=


Svar #2
27. september 2017 af MajaBærentzen (Slettet)

Kan godt se at det ser rigtigt ud, men er åbenbart meget blank for kan ikke forstå hvor du får tallene fra? Kan du skære det ud i pap for mig?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2017 af Meteora1 (Slettet)

#2

 se eventuelt følgende side : idealgasligningen - Notewiki

svar # 1 er korrekt


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. september 2017 af mathon

    \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! M(NH_4HCO_3)=SU\! M\left (\{1,5,1,3\}\cdot \{14{.}007,1{.}008,12{.}011,15{.}999\} \right )\; \tfrac{g}{mol}=79{.}055 \; \tfrac{g}{mol}


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. september 2017 af mathon

    \small \small M(NH_3)=SU\! M\left (\{1,3,0,0\}\cdot \{14{.}007,1{.}008,12{.}011,15{.}999\} \right )\; \tfrac{g}{mol}=17{.}031 \; \tfrac{g}{mol}

    \small \small M(CO_2)=SU\! M\left (\{0,0,1,2\}\cdot \{14{.}007,1{.}008,12{.}011,15{.}999\} \right )\; \tfrac{g}{mol}=44{.}009 \; \tfrac{g}{mol}

    \small M(H_2O)=SU\! M\left (\{0,2,0,1\}\cdot \{14{.}007,1{.}008,12{.}011,15{.}999\} \right )\; \tfrac{g}{mol}=18{.}015 \; \tfrac{g}{mol}

aktuelle stofmasser
                                  \small 0{.}86\; mol\cdot \left\{\begin{matrix} 17{.}031\; \tfrac{g}{mol}\\ 44{.}009\; \tfrac{g}{mol} \\ 18{.}015\; \tfrac{g}{mol} \end{matrix}\right.=\left\{\begin{matrix} 14{.}647\; g\; NH_3\\ 37{.}848\; g \; CO_2 \\15{.}493\; g\; H_2O \end{matrix}\right.


Svar #6
27. september 2017 af MajaBærentzen (Slettet)

tusind tak, der faldt tiøren endeligt :D 

mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Idealgasligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.