Fysik

Termodynamik

27. september 2017 af nichole12 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogle, der kan hjælpe med det uploadede spørgsmål??


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2017 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2017 af swpply (Slettet)

En fantastisk uddybende diskussion af dette spørgmål kan læses her:

http://web.mit.edu/16.unified/www/FALL/thermodynamics/notes/node48.html

Jeg husker selv at læse denne note, da jeg i min tid undrede mig over et tilsvanrde spørgsmål.

— Kort er svaret (nok ikke overaskende, når du høre det) entropi.

— Og du er velkommen til at skrive, hvis der er noget i noten du ikke finder klart :-)


Svar #3
27. september 2017 af nichole12 (Slettet)

Mange tak, dog har jeg svært ved at følge med i noten. Har du mulighed for at forklare det selv, eller? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2017 af swpply (Slettet)

Kort har det at gøre med entropi.

Lad ΔSgas betegne entropi ændringen i gassen unde en given procces og lad ΔSomgiv benævne entropi ændringen af omgivelserne. Samt ΔStot = ΔSgas + ΔSomgiv

Ved en reversible "expansion" af gassen, gælder det at ΔStot = 0. Hvorfor ΔSomgiv = -ΔSgas.

Ved en ikke-reversible "expansion" af gassen, gælder det at ΔSomgiv = 0. Hvorfor ΔStot = ΔSgas.

Og eftersom entropien øges ved en "expansion", forsvinder "the potential to do work" altså ved at den totale entropi (gas + omgivelser) øges.


Skriv et svar til: Termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.