Matematik

HJææææælp

28. september 2017 af carolinahansen1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej nogle der kan hjælpe med opgaverne


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2017 af mathon

1.
            a)
                          \small \small u(x)=3x+2        \small f\left (u(x) \right )=\left ( u(x) \right )^5


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2017 af mathon

           b)
                          \small \small \small \small u(x)=9x+2        \small g\left (u(x) \right )=4\left ( u(x) \right )^7


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2017 af mathon

           c)
                          \small \small \small \small \small u(x)=2x-3        \small h\left (u(x) \right )=\left (u(x) \right )^8


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2017 af mathon

…prøv nu selv.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2017 af mathon

2.

           a)

                      \small f{\, }'(x)=5\cdot \left (3x+2 \right )^4\cdot 3=15\left (3x+2 \right )^4


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2017 af mathon

           b)

                      \small \small g{\, }'(x)=4\cdot 7\cdot \left ( 9x+2 \right )^6\cdot 9=252 \left ( 9x+2 \right )^6


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. september 2017 af mathon

           c)

                      \small \small \small h{\, }'(x)=8\cdot \left (2x-3 \right )^7\cdot 2=16\left (2x-3 \right )^7


Svar #9
28. september 2017 af carolinahansen1234 (Slettet)

Opgave 2.32 
En funktion f(x) er givet ved 
f(x) = ?^(-x^(2)+2x+1)
Gør rede for, at f(x) har et maksimum  

Kan du også hjælp med den her?

Mange taaak


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. september 2017 af fosfor (Slettet)

Da ex  er monotont voksende, skal du bare vise at -x^(2)+2x+1 har et maximum


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. september 2017 af mathon

          \small -x^2+2x+1    har maksimum i toppunktet.


Svar #12
28. september 2017 af carolinahansen1234 (Slettet)

f) k(x) = cos(2πx+3)---ydre: f(u) = cos(u)        indre: g(x) = 2πx+3

er f rigtig ?

og mange tak med forrige opgave :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. september 2017 af mathon

f) k(x) = cos(2πx+3)---ydre: f(u) = cos(u(x))        indre: u(x) = 2πx+3


Svar #14
28. september 2017 af carolinahansen1234 (Slettet)

Jeg forstår hellere ikke d i opgave i 2 :)


Svar #15
28. september 2017 af carolinahansen1234 (Slettet)

eller e og f ... er helt blank 


Svar #16
28. september 2017 af carolinahansen1234 (Slettet)

Har fundet ud af det :)


Svar #17
28. september 2017 af carolinahansen1234 (Slettet)

Hvordan løser jeg den her opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #18
29. september 2017 af mathon

          \small -x^2+2x+1 har maksimum 

          i toppunktet (1,2)
med maksimum:
                         e2


Skriv et svar til: HJææææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.