Fysik

Kræfter

29. september 2017 af 1stein (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej folkens

Opgaven kræver billede, så jeg har gemt den i min word-fil.

Håber nogen kan svare!

Vedhæftet fil: Se igen på pigen.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2017 af swpply (Slettet)

Hvis den halve vinklen imellem F1 og F2 benævnes α. Gælder der iflg. Newtons anden lov

                  \begin{align*} 0 &= F_2\cos(\alpha) + F_1\cos(\alpha) - mg \\ 0 &= F_2\sin(\alpha) - F_1 \sin(\alpha) \end{align*}

Den nederste af de to ligninger, giver at F1 = F2. Hvorfor den øverste ligning bliver

                  \begin{align*} 2F_1\cos(\alpha) = mg \end{align*}

Hvorfor 

                 \begin{align*} F_1 = \frac{mg}{2\cos(\alpha)} \end{align*}.

Her er et plot af 1/cos(α).

Q:  Hvad sker der med F1 når α vokser imod π/2 ??


Svar #2
29. september 2017 af 1stein (Slettet)

Ok tak for alle formlerne men ku du bare forklare hvad det betyder for F1 og F2 hvis den stiger eller falder (med ord)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2017 af swpply (Slettet)

1/cos(alpha) vokser med alpha. Hvorfor F_1 ligeså vokser med alpha, idet m*g er konstant.

Svar #4
29. september 2017 af 1stein (Slettet)

Hvad med F_2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2017 af swpply (Slettet)

Prøv at læs hvad keg har skrevet i #1, der har jeg explocit skrevet hvad F_2 er givet ved F_1

Svar #6
29. september 2017 af 1stein (Slettet)

Du skriver det vokser med alfa... er alfa lig med vinklerne eller hvad? Det eneste jeg skal vide, er om F_1 og F_2 vokser eller falder når vinklen forøges. Det er alt...


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2017 af swpply (Slettet)

Ja, for tredje gang.

F_1 vokser med alpha.

Alpha er den halve vinkle imellem imellem F_1 og F_2.

Og der gælder at F_1 = F_2.

Skriv et svar til: Kræfter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.