Matematik

Bestem tallene a,b og c

01. oktober 2017 af ChristinaLK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en andengradsligning: f(x)=ax^2+bx+c

nulpunkter er -2 og 4 og samt f(1)=4,5 hvordan bestemmer jeg a, b og c ud fra det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2017 af mathon

Med kendte nulpunkter kan du 
skrive faktoriseringen:
                                        \small f(x)=a\cdot (x+2)\cdot (x-4)
hvorefter
                                        \small f(1)=a\cdot (1+2)\cdot (1-4)=4{.}5          hvoraf \small a kan beregnes
så du har:
                                        \small \small f(x)=a\cdot \left ( x^2-2x-8 \right ) 


Skriv et svar til: Bestem tallene a,b og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.