Matematik

Tengentberegning + Røringspunkt

01. oktober 2017 af Rapheals (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har modtaget følgende funktion:

f(x)=\frac{1}{3}x^3-x^2+x+5

A) Først skal der bestemmes en ligning for tangenten til grafen for F i røringspunket (1F(1))

Så står der:

Grafen for F har to tangenter med hældningkofficienten 4.

B) Bestem røringspunktet for hver af disse tangenter.

Jeg er fuldstændig lost på opgaven. Har også lagt et screenshot af opgaven. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2017 af StoreNord

Du skal starte med at differentiere f(x).

Så skal du bruge tangentens ligning:

https://www.studieportalen.dk/kompendier/matematik/formelsamling/differentialregning/tangent/tangentligning

I B skal du finde ud af, hvor f'(x) er 4.


Svar #2
01. oktober 2017 af Rapheals (Slettet)

#1

Du skal starte med at differentiere f(x).

Så skal du bruge tangentens ligning:

Ville det så sige at løsningen på a er 3\frac{1}{3}x^2-1x+1


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2017 af StoreNord

Nej, men  f'(x) er    

                                  3 \cdot \frac{1}{3}x^2-2x+1


Skriv et svar til: Tengentberegning + Røringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.