Matematik

Brøker

02. oktober 2017 af emil2003 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej håber en der kan hjælpe da jeg skal aflevere opgaven i morgen.

forkort den ene af brøkerne, så begge får sammen nævner.

1/3 dele + 9/27 dele

Kunne godt bruge en udregning, så jeg kan forstå.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2017 af peter lind

Divider 9 op i tæller og nævner i den sidste eller med andre ord forkort med 9


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2017 af SuneChr

Hvis en lagkage udskæres i 27 lige store stykker, og tre lige sliksyge personer skal dele lagkagen,
får hver af dem 9 stykker. Hver får så 9/271/3 af hele lagkagen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2017 af Mathias7878

Du skal finde fælles nævner (nævner er den nederste)

Da 1/3 ikke kan forkortes mere er det udelukkende 9/27, du skal forkorte, dvs. du skal dividere med et eller andet tal, så du ender du med 3 i nævneren.

Vi ser, at:

\frac{9}{27} = \frac{9/9}{27/9} = \frac{1}{3}

Hvis du så lægger de to brøker sammen, får du:

\frac{1}{3}+\frac{1}{3} = \frac{2}{3}

Dvs. når man lægger to brøker sammen, skal man finde fællesnævner (den nederste), og bagefter så lægger man dem sammen ved udelukkende at tage hensyn til den øverste (tælleren) og så lægger man de to sammen

- - -

 

 


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.