Matematik

Jeg er lidt lost på den her, Bestem en forskrift for f

02. oktober 2017 af Bugzi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Tegn grafen for den lineære funktion f, for hvilken  [Dm}(f ) = [-8,4]] , f (2) = −3 og f (−3) = 4.

Bestem en forskrift for f.

Angiv f (−1), og løs derefter ligningen  f (x) = −1.

nogen der kan give mig et skub? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2017 af peter lind

Hældningen for linien er Δy/Δx


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2017 af StoreNord

f(x) = ax+b

a =

f(2)              = a·2+b = -3


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2017 af Mathias7878

f(2) = -3 = (x1,y1) = (2,-3)

og

f(-3) = 4 = (x2,y2) = (-3,4)

Benyt da formlen

a = \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1} = \frac{4-(-3)}{-3-2} = \frac{7}{-5} = -1.4

og

b = y_1-ax_1 = -3-(-1.4)*2 = -3+2.4 = 0.6

Dvs

f(x) = -1.4x+0.6

f(-1) = -1.4*(-1)+0.6 = 1.4+0.6 = 2

f(x) = -1

-1.4x+0.6 = -1

-1.4x = -1.6

x = \frac{-1.6}{-1.4} = 1.43

- - -

 

 


Svar #4
03. oktober 2017 af Bugzi (Slettet)

selvfølgelig. det er bare opstillingen af spørgsmålet der har fået mig ud af kurs.

Tusind tak, 


Svar #5
03. oktober 2017 af Bugzi (Slettet)

dog vil jeg sige at b er 0.2 , da 2*(-1.4) er (-2.8)

men tak for svaret alligevel :) det hjalp meget.


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2017 af StoreNord

dog vil jeg sige at b er ÷0.2               :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2017 af Mathias7878

#6 har ret. Det  nogle værre sjuskefejl, jeg lavede i #3

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. oktober 2017 af Mathias7878

Hvis b=-0.2 vi f(x) være

f(x) = -1.4x - 0.2

f(1) = (-1.4)*1-0.2 = -1.4-0.2 = -1.6

f(x) = -1

-1.4x-0.2 = -1

-1.4x = -0.8

x = -0.8/-1.4

- - -

 

 


Skriv et svar til: Jeg er lidt lost på den her, Bestem en forskrift for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.