Fysik

Kinematik

03. oktober 2017 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

Hvilken vejlængde tilbagelægger et legeme i det syvende sekund af et frit fald, når begyndelseshastigheden regnes lig nul?


Svar #1
03. oktober 2017 af Kristensenalex

Er det?

s = g * t

9,82 * 7 = 68,74 m


Svar #2
03. oktober 2017 af Kristensenalex

Eller denne udregning?

s = 1/2 * g * t2

s = 1/2 * 9,82 * 72 = 240,59 m


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2017 af Craoder (Slettet)

Det kommer egentlig an på, hvordan man tolker spørgsmålet. Da der jo står "i det syvende sekund" og ikke "i løbet af syv sekunder", vil jeg næsten mene, der bliver spurgt om, hvilken vejlængde der bliver tilbagelagt fra det 7. til det 8. sekund. Det kan dog også være, at jeg er helt væk.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2017 af hesch (Slettet)

#3:  Nej:

Det 1. sek. må være mellem 0 sek  og 1 sek  →

Det 7. sek  må være mellem 6 sek. og 7 sek.   ( frem med fingrene og tæl ).

Vi er i det 21. århundrede, anno 2017.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2017 af hesch (Slettet)

#0:  Δs = ½ * g * (t7)2  -  ½ * g * (t6)2      ( Ad  #4 ).


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2017 af Craoder (Slettet)

#4 Selvfølgelig er dét det! Tak for rettelsen :)


Skriv et svar til: Kinematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.