Matematik

Enhedscirklen

03. oktober 2017 af Blithe - Niveau: 9. klasse
Hej.
Jeg forstår ikke de her spørgsmål:

A: Hvad er den største og mindste værdi sinus kan antage i intervallet 0-180 grader?

B: Hvad er den største og mindste værdi cosinus kan antage i intervallet 0-180 grader?

C: Hvornår er intervallet 0-180 grader interessant?

D: Forklar hvorfor sin(30 grader) og sin(150 grader) har samme værdi. Hvornår kan det give problemer?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2017 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. oktober 2017 af mathon

A:      sinmax = 1           sinmin = -1

B:      cosmax = 1          cosmin = -1

C:     ved triangulering/trekanter

D:     grundet ensvinklede trekanter.
         Det kan selvsagt give problemer under vinkelberegning med sinusrelationer i en trekant, når det ikke
         forlods vides, om trekanten er spids- eller stumpvinklet. Det kaldes sinus"fælden".


Svar #3
03. oktober 2017 af Blithe

Tak:)

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2017 af StoreNord

A: Hvad er den største og mindste værdi sinus kan antage i intervallet 0-180 grader?

            1  og  0


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2017 af mathon

Naturligvis som skrevet i #4:

              sin(v)max = 1           sin(v)min = -1     for    v ∈ [0;360°]

              sin(v)max = 1           sin(v)min = 0      for    v ∈ [0;180°]


Skriv et svar til: Enhedscirklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.