Matematik

Ligninger

03. oktober 2017 af Jose5585 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey. Så jeg er stødt på en ligning jeg ikke kan regne. Kan i måske hjælpe (skriv gerne hvorfor i gør hvad i gør) Tak ;)))

8(x+1)-3(2x-4)=3x+1   


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2017 af peter lind

Gang ind i parenteserne og træ sammen på leddene. Flyt det hele over på højre side


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2017 af Mathias7878

Du har ligningen 8(x+1)-3(2x-4)=3x+1   

Først ganger du ind i parenteserne, dvs:

8*x+8*1-3*2x+(-3*-4) = 3x+1

Dette kan nu reduceres til

8x+8-6x+12 = 3x+1

Reducer yderligere og du ender ud med

2x+20 = 3x+1

Træk nu 20 fra på begge sider og træk 3x fra på begge sider, dvs

2x+20-20-3x = 3x-3x+1-20

Reducer igen og du får

-1x = -19

Divider med -1 på begge sider for at isolere x

-1x/-1 = -19/-1

Dvs x = 19

- - -

 

 


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.