Kemi

Osmolære

06. oktober 2017 af didodawood (Slettet) - Niveau: A-niveau
Ved osmotiske tryk anvendes der DN opløsning Na2HPO og kaliumdihydrogenphosphat (KH2PO4) som buffer. Bufferopløsningens Ph skal være 7,21. Opgave a) til fremstilling af bufferopløsningen anvendes der 5 mL ag en 1 M NaCL opløsning, 2,5 mL af en 1 M Na2HPO4 opløsning og et volumen af en 0,1 M KH2PO4 opløsning. Der tilsættes rent vand til et endeligt volumen på 1000 mL beregn hvor stort et volumen i ml af KH2PO4 opløsning, der skal bruges til fremstilling af den færdige bufferoplæsning. Mit svar er 25 mL 0,1 M KH2PO4. Men så der en anden opgave som jeg er stået af opgave b) beregn den osmolætr koncentration (osm\l) af den færdige bufferopløsning. Men resultatet skal være [Na] = 100 mM og [k]=25 og [cl] 50 mm [hpo] = 25 mM og [h2po4] =25 mm . Men hvordan er de kommet frem til det ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2017 af mathon

             \small 24{.}43\; mL  \small 0{.}1\; M \small KH_2PO_4.


Svar #2
06. oktober 2017 af didodawood (Slettet)

præcis. kan du så hjælpe med opgave b) Beregn den osmolære koncntration (osm/l) af den færdige bufferopløsning.

.. det er nemlig den jeg ikke kan finde ud af ? hvordan de når frem til der.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2017 af mathon

[Na+] = 100 mM   ???


Svar #4
12. oktober 2017 af didodawood (Slettet)

jaaa


Skriv et svar til: Osmolære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.