Matematik

reducer udtrykket (a+b)*(a-b)+b*(b+2a)

08. oktober 2017 af soer381k - Niveau: B-niveau

hej nogen der kan hjælpe mig med at reducer udtrykket (a+b)*(a-b)+b*(b+2a)?

jeg bruger da 3 kva.sæt på de 2 første led og så 1 på 3 led


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. oktober 2017 af StoreNord

(a+b)*(a-b)   = a²-b²

b*(b+2a)                  her ganger du bare b ind i parentesen


Svar #2
08. oktober 2017 af soer381k

så det kommer til at hedde a^2 + b^2 + b^2 + 2ab

er det så a^2 + b^3 + 2ab?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2017 af StoreNord

a^2       er rigtigt

2ab       er rigtigt

men hvordan får du   b^3   ?


Svar #4
08. oktober 2017 af soer381k

b^2 + b^2 = 2b^2 eller er det b^4?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2017 af StoreNord

Det er      -b^2 + b^2              og forsvinder.           :)

b^2 + b^2 = 2b^2


Skriv et svar til: reducer udtrykket (a+b)*(a-b)+b*(b+2a)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.