Matematik

f ''bolle'' g og g 'bolle' f opgave hjælp tak :-)

08. oktober 2017 af sandrai - Niveau: A-niveau

Hej 

jeg sidder med en opgave, hvor jeg er lidt usikker om jeg gør det rigtig har forsøgt med den ene forskrift, men er itvil om den er rigtig? 
 

nogen der vil hjælpe med at finde forskriften til disse to funkioner :-) 

Der er vedhæftet et billede af opgaven :-) 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2017 af StoreNord

f bolle g er e2x+1

Den anden er korrekt.


Svar #2
08. oktober 2017 af sandrai

tusinde tak for hjælpen. det var også det jeg tænkte ved den anden opgave :-) 


Svar #3
08. oktober 2017 af sandrai

har lige en opgave mere jeg gerne vil have hjælp til :-) 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2017 af StoreNord

-Skærmbillede fra 2017-10-08 15-31-38.png

Du kan også løse den med håndkraft ved at substituere e^x med t.

\\e^{2x}+1=2e^{x}+2\Leftrightarrow \\e^{2x}-2e^{x}-1=0


Svar #5
08. oktober 2017 af sandrai

hvorfor skriver du +2 i g(x) 


Svar #6
08. oktober 2017 af sandrai

har aflæst skæringspunktet i geogebra, men tænker det ikke er nok? 

skal jeg ikke også vise det? 
har fundet min x værdi via wordmat hvor jeg satte de to ligninger  lig med hinanden, men hvordan for jeg så lige y værdien? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. oktober 2017 af StoreNord

Jeg har prøvet at substituere e^x med t.  men jeg får  x= 1, og dèt er ikke rigtigt.

Når du har fundet x, skal du bare indsætte dens værdi i een af funktionerne.


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. oktober 2017 af StoreNord

Netop nu fandt jeg x til :     x=ln(1+√2)


Svar #9
08. oktober 2017 af sandrai

Jeg har aflæst mine koordinater til at være 0.0744 ; 3.1545 

og jeg har men hvis jeg sætter denne x-værdi ind i den ligning jeg har sat lig med hinanden, vil min wordmat ikke beregne dette? 
hvad gør jeg forkert her ? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. oktober 2017 af StoreNord

f(0.0744)=2.16


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. oktober 2017 af StoreNord

Skæringspunktet for funktionerne er:        Punktet (0.88137, 6.82843)


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. oktober 2017 af fosfor (Slettet)

Med 4 betydende cifre:
(0.07442, 3.155)


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. oktober 2017 af StoreNord

Håber denne her er rigtig.

Skærmbillede fra 2017-10-08 17-06-47.png


Brugbart svar (1)

Svar #14
08. oktober 2017 af fosfor (Slettet)

Det er den ikke, da +1 skulle stå i potensen for f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #15
08. oktober 2017 af StoreNord

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #16
08. oktober 2017 af StoreNord

Dejligt med noget feed-back.

Skærmbillede fra 2017-10-08 17-57-34.png


Skriv et svar til: f ''bolle'' g og g 'bolle' f opgave hjælp tak :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.