Matematik

--

09. oktober 2017 af sandraskibdal (Slettet) - Niveau: C-niveau

aller sidste opgave hvordan finder man ud af om 3 punkter ligger på en ret linje 

Vedhæftet fil: 33.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2017 af Anders521

Hvordan ville du afgøre om punkterne ligger på en ret linje?


Svar #2
09. oktober 2017 af sandraskibdal (Slettet)

ved det virkelig ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2017 af Anders521

Kan du måske bruge et koordinatsystem?


Svar #4
09. oktober 2017 af sandraskibdal (Slettet)

har ikke sådan et pogram


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2017 af Mathias7878

#4

Du kan tegne et koordinatsystem :)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2017 af Anders521

Program???  Tag dig et stykke ternet papir, en blyant og en lineal og tegn to rette linjer some står vinkelrette på hinanden. Tilsammen udgør de et koordinatsystem . Afsæt passende skala på begge linjer og dernæst indsæt punkternes koordinater i systemet.


Svar #7
09. oktober 2017 af sandraskibdal (Slettet)

kan ikke


Svar #8
09. oktober 2017 af sandraskibdal (Slettet)

har ikke nogle lineal, kan man renge det anderledes ud 


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. oktober 2017 af fosfor (Slettet)

Det gør de, hvis

\det\binom{AC}{AB} = 0


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. oktober 2017 af StoreNord

Se nøje på denne tegning af de tre punkter:

Skærmbillede fra 2017-10-09 21-31-10.png

For at komme fra C til A skal man 9 til højre og 4 op. Så siger Pythagoras at afstanden er: \sqrt{9^{2}+4^{2}}=\sqrt{97}

For at komme fra C til A skal man 8 til højre og 4 op. Så siger Pythagoras at afstanden er:  \sqrt{8^{2}+4^{2}}=\sqrt{80}

For at komme fra C til B skal man 17 til højre og 8 op. Så siger Pythagoras at afstanden er:  \sqrt{17^{2}+4^{8}}=\sqrt{353}

De tre punkter ligger på linje, hvis:  \sqrt{97}+\sqrt{80}=\sqrt{353}              
Det vil jeg undersøge.

\sqrt{97}+\sqrt{80}=18.73

\sqrt{353}=18.78             punkterne ligger altså ikke på linje.


Skriv et svar til: --

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.