Matematik

Integralet

10. oktober 2017 af randomdude11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Integralet af (3*e^(2x)) er ((3*e^(2x))/2). Er der er nogle der kan fortælle hvordan man kommer frem til dette, hvilke regler man evt. bruger. 
MVh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2017 af peter lind

Man bruger substituton

t = 2x  dt = 2dx


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2017 af mathon

                    \small \int 3e^{2x}\,\mathrm{d}x=3\int e^{2x}\,\mathrm{d}x

her sættes som vist i #1

                    \small t=2x   og dermed   \small \tfrac{1}{2}\mathrm{d}t=\mathrm{d}x

                    \small \int 3e^{2x}\,\mathrm{d}x=3\int e^{2x}\,\mathrm{d}x=\tfrac{3}{2}\int e^{t}\,\mathrm{d}t=\tfrac{3}{2}e^t+k=\tfrac{3}{2}e^{2x}+k


Skriv et svar til: Integralet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.