Kemi

Stofmængdekoncentration

11. oktober 2017 af juliemi (Slettet) - Niveau: C-niveau

En opløsning på 2,0M NaCl skal fortyndes så jeg får 1 liter 0,5M NaCl.

Det betyder at jeg har en flaske, hvorpå jeg kans e at opløsningen er 2,0M NaCl. 
Jeg skal fremstille 1 liter opløsning med en koncentration på 0,5 NaCl.

Hvordan skal jeg fremstille opløsningen? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2017 af mathon

                                    \small n\; \; \; \; \; =\; \; \; \; \; n

                             \small V\cdot (2{.}0\; M)=\left ( 1\:L \right )\cdot \left ( 0{.}5\;M \right )   

                             \small V=\left ( 1\:L \right )\cdot \left ( \frac{0{.}5\;M}{ (2{.}0\; M} \right )

                             \small V=\left ( 1\:L \right )\cdot 0{.}25

                             \small V=250\;mL

I en 1 L's målekolbe hældes lidt demivand. Der tilsættes under omrøring 250 mL 2,0 M NaCl,
hvorefter der efterfyldes med demivand op til mærket.


Skriv et svar til: Stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.