Fysik

Atomfysik

13. oktober 2017 af Line19010 - Niveau: B-niveau

Hej :)

Jeg har to spørgsmål ang. kinetiske molekyleteori som jeg håber der er en som kan hjælpe med :) jeg vedlægger et billede af spørgsmålene :) 

på forhånd tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2017 af mathon

b)
                                    \small \small <\tfrac{1}{2}\cdot m_p\cdot v^2>=\tfrac{3}{2}\cdot k\cdot T\; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; k=1{.}38065\cdot 10^{-23}\; \tfrac{J}{proton\cdot K}

                                    \small \small v_{pr\! oton}=\sqrt{\frac{3\cdot k\cdot T}{m_p}}=\sqrt{\tfrac{3\cdot \left ( 1{.}38065\; \tfrac{J}{proton\cdot K} \right ) (273{.}15+15\cdot 10^6)\; K}{1{.}67262\cdot 10^{-27}\; kg}}=1{.}932\cdot 10^{17}\; \tfrac{m}{s}


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2017 af mathon

          \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \tfrac{1}{2}\cdot m_p\cdot v^2=\tfrac{1}{2}\cdot (1{.}67262\cdot 10^{-27}\; kg)\cdot (3{.}7345\cdot 10^{34}\; \tfrac{m^2}{s^2})=3{.}12321\cdot 10^2\; J=1{.}95\cdot 10^{26}\; eV


Svar #4
14. oktober 2017 af Line19010

tusind tak :)


Skriv et svar til: Atomfysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.