Matematik

bevis

13. oktober 2017 af benjaminamos (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er lost inden for beviser. nogle der kan hjælpe med denne her? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2017 af Mathias7878

Læs

https://www.studieportalen.dk/kompendier/matematik/formelsamling/andengradsligning/toppunktsformel

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2017 af SuneChr

Skærmbillede 2017-10-13 kl. 13.58.49.png
c)  Indsæt  x = - b/(2a)  i forskriften    f (x) = ax2 + bx + c
     Vi kan herefter erstatte  (b2 - 4ac) med d 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2017 af mathon

Du har
                  \small \small f(x)=y=ax^2+bx+c
toppunktskrav:

                  \small \small f{\, }'(x)=2ax+b=0

                                  \small \small x_T=\tfrac{-b}{2a}                 

                  \small y=a\cdot \left ( \tfrac{-b}{2a} \right )^2+b\cdot \left ( \tfrac{-b}{2a} \right )+c          

                  y_T=\tfrac{b^2}{4a}+\tfrac{-2b^2}{4a} +\tfrac{4ac}{4a}

                  y_T=\tfrac{b^2-2b^2+4ac}{4a}

                  y_T=\tfrac{-b^2+4ac}{4a}

                  y_T=\tfrac{-(b^2-4ac)}{4a}

                  y_T=\tfrac{-d}{4a}

                 


Svar #4
15. oktober 2017 af benjaminamos (Slettet)

Tak for hjælpen! men det er vel kun delopgave c ikke?
Hvad metoden til a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. oktober 2017 af Mathias7878

a) At tangentens hældning er lig nul?

b) Toppunktets første koordinat kan findes ved først at finde f'(x) og derefter løse ligningen f'(x) = 0

- - -

 

 


Skriv et svar til: bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.