Kemi

isoler

14. oktober 2017 af Annaduvedhvem (Slettet) - Niveau: B-niveau

er der en der vil hjælpe mig med at isolere [OH-] i formlen:

pkb(coffein)= [OH-]2/(cb-[OH-])


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2017 af OliverHviid

Gang med (cb-[OH-]) på begge sider. Tag kvadratroden på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. oktober 2017 af mathon

skal være:

            \small B\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons S\, _{\textit{(aq)}}\; +\; OH^-\, _{\textit{(aq)}}

.
         \small \frac{\left [ OH^- \right ]^2}{c_b-\left [ OH^- \right ]}=\mathbf{\color{Red} K_b}

          \small \left [ OH^- \right ]^2=K_b\cdot \left ( c_b -\left [ OH^- \right ]\right )

          \small \left [ OH^- \right ]^2=K_b\cdot c_b -K_b\cdot\left [ OH^- \right ]\right )

          \small \left [ OH^- \right ]^2+K_b\cdot\left [ OH^- \right ]\right )-K_b\cdot c_b =0\; \; \; \; \; \; \; \left [ OH^- \right ]>0     som er en andengradsligning i \small \left [ OH^- \right ].

          \small \left [ OH^- \right ]=\frac{-K_b+\sqrt{{K_b}^2+4\cdot K_b\cdot c_b}}{2}


Skriv et svar til: isoler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.