Matematik

Ligning med en ubekendt - Hjælp

16. oktober 2017 af Mathian - Niveau: B-niveau

Hej alle 

Der står i bogen løs ligning, kan nogle vise mig udregningerne, så jeg lærer metoden. Solve-funktionen, siger x=2 eller x=-3, men vil gerne lære metoden . På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2017 af Mathias7878

Det er en andengradsligning som løses vha formlerne

d = b^2-4ac

og

x = \frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}

hvor a = 1, hvor b = 1 og c = -6

- - -

 

 


Svar #2
16. oktober 2017 af Mathian

Hvor er du god Mathias, tusind tak! 


Skriv et svar til: Ligning med en ubekendt - Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.