Matematik

Hej alle

16. oktober 2017 af Mathian - Niveau: B-niveau

Kan nogle hjælpe med løsning af andengradsligningen? med udregninger så man kan få noget af det med ? tusind tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2017 af PeterValberg

Se video nr. 6, 7, 8 og 9 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. oktober 2017 af mathon

                       

                         x^2-x+\tfrac{1}{4}=0

                         \left (x-\tfrac{1}{2} \right )^2=0

                          x=\tfrac{1}{2}

                      


Svar #3
16. oktober 2017 af Mathian

Tak. Men det hjælper mig ikke så meget, da hun ikke løser ligninger med den samme form som jeg har vedhæftet. Ved godt hvad man normalt gør. 


Svar #4
16. oktober 2017 af Mathian

Tak Mathon


Svar #5
16. oktober 2017 af Mathian

hvorfor skifter du ikke fortegn, når du isolerer?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. oktober 2017 af mathon

                            addér x2 på begge sider.


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. oktober 2017 af Mathias7878

Du kan også lave ligningen om til en andengradsligning ved at trække 1/4 fra på begge sider og lægge x til på begge sider, dvs

-x^2=\frac{1}{4}-x

kan omskrives til

-x^2+x-\frac{1}{4} = 0

d = b^2-4ac = 1^2-4*(-1)*(-\frac{1}{4}) = 1-1 = 0

x = \frac{-b}{2a} = \frac{-1}{2*(-1)} = \frac{-1}{-2} = 0.5

- - -

 

 


Svar #8
16. oktober 2017 af Mathian

Genialt tusind tak

Skriv et svar til: Hej alle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.