Kemi

stofmængdekoncentration af coffein

19. oktober 2017 af Annaduvedhvem (Slettet) - Niveau: B-niveau

er der nogen der vil hjælpe mig igang med den her opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2017 af janhaa

C = n/V = (200*10^-3/194,2) / 0,15 M = 6,87 mM


Svar #2
19. oktober 2017 af Annaduvedhvem (Slettet)

jeg har gjort det på en lidt anderledes måde, men ved ikke om det er rigtigt. jeg har sendt det til dig privat, det kunne være fedt hvis du lige kunne smide et blik over det og tak for det hurtige svar!


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2017 af Kwon (Slettet)

Du kan skrive hvordan du har udregnet det herinde, så flere brugere kan hjælpe dig. :-)


Svar #4
20. oktober 2017 af Annaduvedhvem (Slettet)

c = n/V = m/(M*V) = 0,200 g/(194,2 g/mol*0,150 L) = 6,87 mol/L 


Svar #5
20. oktober 2017 af Annaduvedhvem (Slettet)

er dog ikke sikker på om det er rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. oktober 2017 af Kwon (Slettet)

Det er disse oplysninger du har:

M=194,19g/mol

V=150mL=0,150L

m=200mg=0,200g

Du udregner det på følgende måde:

n=\frac{m}{M}=\frac{0,200g}{194,19\frac{g}{mol}}=0,001029866117mol

c=\frac{n}{V}=\frac{0,001029866117mol}{0,150L}=0,006865774113M=6,865774113mM\approx {\color{Red} 6,87mM}


Skriv et svar til: stofmængdekoncentration af coffein

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.