Matematik

trigonomiske funktioner hvad er b ?

22. oktober 2017 af soer381k - Niveau: B-niveau

Angiv en forskrift på formen

F(x)= a sin(bx)

for de to funktioner f1 og f2, hvis grafer er vist på figuren nedenfor.

ved f1 a=2 og f2 a=0,5       men hvad er b?

jeg har vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2017 af mathon

            \small f_1=2 \sin(2x)                 \small f_2=\tfrac{1}{2}\sin(\pi x)


Svar #2
22. oktober 2017 af soer381k

så b er frekvensen altså længden fra bølgetop til bølgetop


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2017 af StoreNord

Nej, længden fra bølgetop til bølgetop et perioden T.

Frekvensen er  1/T.


Svar #4
22. oktober 2017 af soer381k

#3

Nej, længden fra bølgetop til bølgetop et perioden T.

Frekvensen er  1/T.

tak for svaret 

så b er altså frekvensen ik?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2017 af StoreNord

Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. oktober 2017 af mathon

b er den cykliske frekvens \small 2\pi f.


Svar #7
24. oktober 2017 af soer381k

#1

            \small f_1=2 \sin(2x)                 \small f_2=\tfrac{1}{2}\sin(\pi x)

ved f1, hvorfor er det 2x? er det fordi funktionen laver to svingninger i intervallet (0:2π)?

og hvorfor står der i f2, (πx)? π er jo ikke med i den graf


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. oktober 2017 af StoreNord

T1 =  π                                    T2  = 2
f1  = 1/T=1/π                           f2  = 1/2
b1 = 2πf1= 2π 1/π =2              b2 =2π 1/2 = π


Svar #9
24. oktober 2017 af soer381k

hvis vi så siger at ved f3 er a=2 og T=3, ville det så være:

T3 = 3

f3 = 1/T=1/3

b3 = 2πf3= 2π 1/3 = 2/3π


Brugbart svar (1)

Svar #10
24. oktober 2017 af StoreNord

Ja.


Skriv et svar til: trigonomiske funktioner hvad er b ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.