Kemi

Oxalsyre

22. oktober 2017 af butterfly19 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe med denne opgave?? (opgaven er opgivet neden under)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Svar #1
22. oktober 2017 af butterfly19 (Slettet)

Har fundet ud af Spørsmål b og d men mangler resten 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2017 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. oktober 2017 af mathon

a)
                   \small H_2C_2O_4\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \; HC_2{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_3O^+\, _{\textit{(aq)}}                 

                                   \small \frac{\left [HC_2{O_4}^- \right]\cdot \left [ H_3O^+ \right ]}{\left [H_2C_2O_4 \right]}=K_1

                                   \small \frac{ \left [ H_3O^+ \right ]^2}{c_{H_2C_2O_4}-\left [H_3O^+ \right]}=K_1

                                    

                   \small HC_2{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \; C_2{O_4}^{2-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_3O^+\, _{\textit{(aq)}}

                                   \small \frac{\left [C_2{O_4}^{2-} \right]\cdot \left [ H_3O^+ \right ]}{\left [HC_2{O_4}^- \right]}=K_2

                                   \small \frac{ \left [ H_3O^+ \right ]^2}{c_{HC_2{O_4}^-}-\left [H_3O^+ \right]}=K_2


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. oktober 2017 af mathon

c)
                   \small \alpha =\frac{\left [ H_3O^+ \right ]}{c_s}=\frac{0{.}0512\;M}{0{.}1\;M}=0{.}512


Svar #5
22. oktober 2017 af butterfly19 (Slettet)

Kan du også hjælpe med disse opgaver?

Brugbart svar (1)

Svar #6
22. oktober 2017 af mathon

e)
                   \small \frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{c_{H_2C_2O_4}-\left [ H_3O^+ \right ]}=10^{-pK_s1}\;M

                   \small \frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{(0{.}007692\;M)-\left [ H_3O^+ \right ]}=10^{-pK_s1}\;M\; \; \; \; \; \; \; \; 0<\left [ H_3O^+ \right ]<0{.}007692\;M

                    \small \left [ H_3O^+ \right ]=0{.}006825\;M

                    \small pH=-\log\left (0{.}006825 \right )=2{.}17


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. oktober 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. oktober 2017 af mathon

Her kan procenterne aflæses ved de pågældende pH-værdier.


Svar #9
22. oktober 2017 af butterfly19 (Slettet)

Hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #10
23. oktober 2017 af mathon

                      \small \begin{array} {c|c|c} pH&syreprocent&baseprocent\\ \hline 2{.}0&H_2C_2O_4\;\; \; 15\%&HC_2{O_4}^{-}\;\; \; 85\%\\ \hline 4{.}0&HC_2{O_4}^{-}\;\; \; 65\%&C_2{O_4}^{2-}\;\; \; 35\%\\ \hline 6{.}0&HC_2{O_4}^{-}\;\; \; 2{.}5\%&C_2{O_4}^{2-}\;\; \; 97{.}5\% \end{array}

                          


Skriv et svar til: Oxalsyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.