Matematik

Lineære differentialligninger af 1. ord

23. oktober 2017 af Dylaan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået stillet følgende opgave:

Der er et koordinatsystem med flere forskellige grafer. Opgaven lyder således:

I koordinatsystemet ses fem løsningskurver til to differentialligninger A og B:

A: y' = 1- (1/2)y

B: y' = -1 + (1/2)y

Hvilke af graferne er løsningskurve til A, og hvilke er til B?

Håber der evt. er en der måske kan forklare mig hvordan jeg skal løse ovenstående opgave? 

Jeg må indrømme, jeg er lidt i tvivl selv nemlig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2017 af peter lind

Lad os se kurverne


Svar #2
23. oktober 2017 af Dylaan (Slettet)

Her er kurverne. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2017 af peter lind

A er aftagende og går mod 1 for x-> ∞

B er voksende og går mod 1 for x->-∞


Svar #5
23. oktober 2017 af Dylaan (Slettet)

Hvordan fandt du frem til det?


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. oktober 2017 af peter lind

En løsning til den homogene ligning er y = c*e-½x Det betyder at den er aftagende og for x-> ∞ går y mod 0.

tilsvarende for den anden differentialligning


Skriv et svar til: Lineære differentialligninger af 1. ord

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.