Kemi

pH-værdi

24. oktober 2017 af juliemi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle! 
Jeg sidder lidt fast i min opgave, da jeg ikke helt kan svare på disse to spørgsmål:

a) Hvad bliver pH i opløsningen, hvis vi blander ækvivalente mængder af en stærk syre med en stærk base?

b) Forestil dig, at du får udleveret en kolbe med 100mL 0,1M HCl (saltsyre). Hvor mange mL 0,2M NaOH (Natriumhydroxid) skal du tilsætte for at indholdet i kolben skal blive neutralt? Begrund svaret.

Jeg håber at en af jer kan hjælpe mig med den - på forhånd tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2017 af janhaa

a) pH = 7

b)

100*0,1=V*0,2

V = 50 ml NaOH


Skriv et svar til: pH-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.